Hayallerinizin Gerçekleşmesini İster misiniz?

Hayallerinizin Gerçekleşmesini İster misiniz?

Herkesin bir yaşam amacı ve hayalleri vardır. Bu hayallerimizi gerçekleştirebilmek için planlar kurarız. Bu hayallerimiz için hedeflediklerimiz gerçekleştiğinde mutlu, gerçekleşmediğinde mutsuz oluruz. Bu hedeflerin peşinde koşar gerçekleştirdikçe de fazlasını isteriz.

Bazılarımız bunu nasıl gerçekleştireceğini bilirken bir kısmımız ise bu yolda bazı engellerle karşılaşırız. İşte bugün sözüm biraz daha fazla onlar için..

Düşlerinizin gerçek olması için yine de bazı kurallara uymanız gerekiyor.

Bunlardan birincisi; Dürüst olun.

Roma İmparatorluğu’nun son yıllarında statü, insanların evlerinin bahçesinde kaç tane tanrı heykelinin bulunduğu ile ölçülüyordu. İmparatorluk içinde bunun güçlü bir kazanç ve tüccarlar arasında başarı olduğu anlaşıldıkça heykeltıraşlar arasında hırs ve açgözlülükte arttı. Kullandıkları mermerler deki çatlakları gizlemek için balmumu kullanmaya başladılar. Aradaki farkı ise kimse anlamıyordu.

Zaman geçtikçe heykeller güneş altında erimeye başladılar. Kaliteli heykel almak isteyenler ‘balmumu yoktur(sine cera)’ yazısı olan heykelleri aramak zorunda kaldılar.

İşte aynı bu durum gibi bizde aldığımız her hizmette, yaptığımız işte ve dostluklarımızda dürüstlük ararız. İnsanlarda ‘sine cera’ ya diğer tüm değerlerden daha çok önem veririz. Bu gerçek bir kazançtır.

Her durumda dürüstlükten ayrılmadan yaşamak, sözünüzün her şeyden daha geçerli olduğunu gösterir.

Eğer kim olduğunuz ve ne söylediğiniz arasında uyum var ise dürüst bir yaşam sürüyorsunuz demektir.

İkincisi; paraya gerektiği kadar önem verin.

Başarı genellikle para ile eşdeğer tutulur. Çoğu insan için ne kadar çok kazanırsan o kadar başarılısın demektir.

Parayı hayatınızda bir araç haline getirin ama tek hedefiniz para kazanmak olmasın. Para mutluluk ölçeğiniz için doğru bir parametre değildir. Ancak kendisine mal- mülk edinmeyi amaç edinmiş insanların ellerinden mallarını aldığınızda onları boş bir ruh olarak bırakmış olursunuz.

Sadece para için çalışırsanız kararlarınız sağlıklı olamaz ve sadece para kazanmak uğruna istemediğiniz şeyleri de yapar halde bulabilirsiniz kendinizi.

Size iyi hissettirecek bir tutkunun peşinden gidin ve onu parasal kazançların üzerinde tutun. Başarı ise yaptığınız işten mutlu olmak ve o işi iyi yapmanın ötesinde bir kavramdır.

Üçüncüsü; mutlaka iki tutkunuz olsun.

Birinci tutkunuz kariyeriniz ise bunun dışında bir ikinci keyfiniz ya da hobiniz olsun. Bu kişisel yaşamınızın bir parçası haline gelen bir konu olmalı. Yaşamınızdaki tek tutkunuz işiniz ise çalışmak sizin için bir takıntı haline gelmemeli. İş dışında da keyif aldığınız en az bir konu, odaklanmanıza da yardımcı olacaktır.

Dördüncüsü; ‘Yapmam lazım’ ya da ‘yapamam’ sözlerinden kurtulun. İkisi de aynıdır.

Bu sözcükleri sıklıkla kullanıyorsanız gerçekten istemiyorsunuz demektir. Neyi gerçekten istediğinizi kendinize sormalısınız.  İnsanlar başarısızlıklarından söz ederken genelde yapamam sözünü kullanırlar. Ya yapmayın ya da yapmanın bir yolunu bulun.

Bazen muhteşem işler yapabilmek için sadece iyi olan başka bir takım işlerden vazgeçmek gerekir.

Ruhan AKIN

MEC,Süpervizör, Eğitmen