image
Ruhan Akın MEC | ACS | ACCA | Eğitim Danışmanı

Eğitmen

AMEC -Accredited Master Executive Coach | Team Coach

ACS - Koç Süpervizörü ve Eğitmeni

ACCS - Koç Akreditasyon Değerlendiricisi

Mentor

Armente Danışmanlık ve Eğitim AŞ kurucusu ve eğitmenlerindendir. Association for Coaching Türkiye Kurucu Konsey Üyesi ve Operasyon, Pazarlama ve İletişim Başkanıdır. Aynı zamanda TÜGİM Derneği kurucularındandır. 2009 yılından itibaren Eğitmen ve Profesyonel Koç olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

25 yıllık profesyonel iş yaşamına perakende ve mağazacılık sektöründe Continent’ te, Finans Uzmanı olarak başlamış ve sonrasında aynı sektörde (Carrefour- Amway) sistem organizasyon, iş geliştirme, müşteri ilişkileri, call center, insan kaynakları ve eğitim alanların da çalışmış ve yöneticilik yapmıştır. Perakende ve mağazacılık alanında sürdürdüğü kariyeri boyunca görev aldığı birimlerde özellikle müşteri ilişkileri, call center, insan kaynakları ve yönetim, liderlik ve koçluk alanında birçok eğitim almış ve eğitimler vermiştir. Bu sektördeki tecrübelerinin ardından uluslararası bir eğitim firmasının yeniden yapılanma projelerinde, yönetim ve eğitim sistemlerinin tasarımının yönetimini üstlenmiştir. 2011 yılından sonra kurmuş olduğu eğitim firmasında eğitmenliğe devam etmiştir. 

Ruhan Akın İşletme Fakültesi mezunu, aynı zamanda Ziraat Mühendisidir. Diğer sertifikalı eğitimlerinin yanı sıra koçluk ve iletişim alanındaki uzmanlığını daha da ileriye götürmek için Kanada merkezli Adler International Coaching’ in Akredite Uluslararası Profesyonel Koçluk Sertifikasyon programını tamamlamıştır. ICF onaylı, Takım Koçluğu, İlişki Koçluğu, Koçlukta Beden Dili Eğitimi, Koçlukta Metafor Kullanımı, Şiddetsiz İletişim eğitimlerini de alarak uzmanlık eğitimlerini çeşitlendirmiştir. The Beyond Partnership (İngiltere) ‘den Süpervizör Eğitimini alarak Akredite Süpervizör ünvanını almıştır. Koçluk eğitimleri vermesinin yanında yetiştirmiş olduğu koçlara ve tüm koçlara ve mentorlere meslek gelişimleri ve akreditasyonları için Süpervizörlük yapmaktadır. Aynı zamanda koçluk ve eğitim akreditasyonu AC (Association for Coaching) Accredited Global Assessor lerindendir.

Armente’de liderlere, yöneticilere, satış ve müşteri ekiplerine temel yetkinlik eğitimleri tasarlayarak sunmaktadır. Koçluk ve mentorluk sistemleri kurulması konusunda eğitimler, liderlik ve yöneticilik eğitimleri ve danışmanlıklar vermektedir. Şirketlerde liderlere yetkinlik, koçluk ve kurumsal mentorluk eğitimleri vermesinin yanı sıra, liderlere ve kurum içi koçlara ve mentorlere Supervizorluk te yapmaktadır. Çeşitli projelerin yaratıcılığını ve yürütücülüğünü yapmaktadır. 

TÜBİTAK’ın 2015 yılında başlayan; kuluçka ve girişimcilik merkezlerinde “Sanayi alanında yetkin yöneticileri mentor olarak yetiştirme” çağrısı ile yürütülmüş olan “İş Geliştirme ve Girişimci Mentorlüğü” kapsamındaki “Mentorluk Programı” eğitim yaratıcılığını, mentor eğitmenliğini ve koordinatörlüğünü yapmıştır. Armente bünyesinde bu alanda da eğitimler vermekte ve mentorluk yapmaktadır.

Evli ve bir çocuk annesidir.