İLHAN AKŞAKAR

image
İLHAN AKŞAKAR Eğitim Danışmanı

Eğitmen

E-Ticaret 

Dijital Dönüşüm

Danışman

2005 yılında finans ve bankacılık sektörünün dinamik dünyasına adım atan İlhan, profesyonel yolculuğuna meraklı ve hevesli bir başlangıç yaptı. Ancak macerası burada kalmadı; bir yıl sonra, ilaç sektörüne geçiş yaparak kariyerine yeni bir yön verdi. Bu sektörde, ulusal ve global lider firmalarda Tıbbi Satış Mümessili olarak başladığı görevlerinde Bölge Müdürlüğü, Satış Müdürlüğü, Ticari Pazarlama Müdürlüğü, Satış ve Pazarlama Müdürlüğü, Operasyon Direktörlüğü gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Her adımında, farklı alanlarda derin bilgi ve deneyim kazanarak, İş Birimi Genel Müdürlüğüne kadar ilerledi.

Son beş yılı, yenilikçi start-up projeleri yöneterek ve Yönetim Kurulu Başkanlarına raporlayarak geçti. Bu dönemde, markalar yaratıp, şirketler için hayati önem taşıyan sistemleri sıfırdan kurarak, projelerini pazarın öncüleri arasına taşıdı. Gıda Takviyeleri, Vitamin ve Dermokozmetik alanlarında, şirketlerini dijital dönüşüme taşıyarak e-ticaretin gücünü arkasına aldı ve karlılığı artıran yenilikçi stratejiler geliştirdi. Ürünlerini kategori lideri yaparak, pazaryerleri tarafından ulusal kanallarda prime time TV reklamları ile desteklendi. Bu destek yerel bir gıda takviyesi markası için Türkiye’de bir ilkti. Aynı zamanda, e-ihracatın önemini kavrayarak Amerika, Avrupa, CIS, ve MENA bölgelerinde e-ihracat operasyonlarını başlattı.

E-ticaret ve e-ihracat alanındaki başarıları, İlhan'ı uluslararası platform WORLDEF'in "Ecom Leaders Club" programına davet ettirdi ve Türkiye'deki seçkin 50 C Level E-Ticaret yöneticisi arasında yer almasını sağlayan "Selected By WORLDEF" rozetini kazanmasına yol açtı.

Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü'nden 2004 yılında mezun olan İlhan, bilgisini ve liderlik becerilerini pekiştirmek için 2020 yılında University of California, Irvine - The Paul Merage School of Business'ta MBA programını tamamladı.

İlhan, aynı zamanda 15 yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde profesyonel futbol hakemliği yapmış ve bu alandaki üstün performansıyla çeşitli ödüller kazanmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan İlhan, disiplinli ve kararlı yapısıyla hem iş hem de özel hayatında başarılı bir denge kurmuştur.

Bu bilgi, tecrübe ve deneyimler ile Armente Eğitim bünyesinde E-Ticaret, E-İhracat ve Dijital Pazarlama alanlarında eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır.